Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.13

Csatornaleírások

AXN

AXN, a sorozatok szakértője

AXN. A három betű csupán jelentés nélküli betűk sorozata, ahol a lista tagjainak sorrendje meghatározott? Nem, határozottan kijelenthető, hogy az AXN sokkal több ennél, „Ő” a sorozatok szakértője. A Sony Pictures Entertainment bevetette minden tudományát, hogy egy valódi, fantasztikus teret hozzon létre csatornája, az AXN által, s nem csupán tudományos-fantasztikus (sci-fi) sorozatai és filmjei számára. Az kinyomozhatatlan, mi a titka annak, hogy minden héten a világszerte legnépszerűbb sorozatokat sugározza a csatorna, az összes többi rejtély azonban megoldható akár egy „Helyszíni szemle” által is. Az sem titok, hogy nem ez utóbbi az egyetlen jó krimi az AXN-en. Többek között a „Gyilkos elmék” és az „NCIS” csapata is hétről-hétre akcióba lendülnek éppúgy, mint az AXN akciófilmjeinek hősei. A „Csillagközi romboló” az emberiséget fenyegető robotok ellen harcolva, a „Sötét angyal” pedig a saját életéért küzdve „akciózik” az Önök kegyeiért. S bár a harc kimenetele még nem tisztázott, a kalandfilmek kedvelői már most is kalandozhatnak „Az elveszett világ”-ban az AXN jóvoltából. S ha elég volt a fantázia szülte világokból, bátran válasszon egy valóságshowt magának a kínálatból, hogy teljes legyen a hete és még viccből se mondhassa: Ez volt „Életem legrosszabb hete”.  

Film+

Izgalomra vágyik? Magasabb „Fordulatszám”-on pörögne? „Őrjítő vágy”-at érez, hogy megnézzen egy thrillert, esetleg „Alvás!ZAVAR”-a van? Vagy csak nevetne egy jót, s nem tudja mi az, ami igazán kikapcsolná? Kapcsoljon ki, azaz kapcsolódjon be Ön is a Film+ műsorába, mely fentiek megoldását kínálja. Az információ „Szigorúan bizalmas!”, hiszen a „A szomszéd nője mindig zöldebb”, így bizonyára nem lepődik majd meg, ha csupa jobbnál-jobb filmmel találja szembe magát, ha a Film+-t választja. De „Pokolba a szerelemmel”, azt javaslom, evezzünk komolyabb vizekre a „Hullámok szárnyán”, hisz egy „Végzetes robbanás” „Fagyást” okozhat a nevető arcizmokban. Ennek pedig fele sem tréfa, hisz a Film+ nemcsak vígjátékokban, hanem drámákban és katasztrófákban sem szűkölködik. Már ami a műfajiságot illeti, hiszen az „A teljes igazság”, hogy a Film+ csatorna fentieket mind tudja, s még annál többet is. Kalandozzon hát a Film+-on, izguljon, borzongjon, kacagjon, vagy ami tetszik. 

Story4

Unatkozik a gyerek, vagy éppen hogy túlpörgött? Ne pörögjön be, a Story4 tudja a megoldást. Pörögjön fel Ön is, pörgesse meg a Story4 „Szerencsekerekét”, s könnyen lehet, hogy a „Hetedik mennyország”-ba kerül. Igaz, ehhez még vetélkednie sem kell, a Story4 így is odarepíti. S ez nem kacsa, nem is csak egy mese, hiszen arra ott a Kacsamese. Azaz annak sorozata, mivel Ön a Story4 segítségével, a gyerekek kedvenc meséivel, többek között a „Kacsamesék”-kel főzheti meg csemetéit. S ha őket már megfőzte, akkor jöhet „A szomszéd főztje”, amit Ön is elkészíthet. Amikor pedig a család már jóllakott, s a Story 4-el a férjét is leültette egy jó meccs elé, akkor bátran kijelentheti, hogy egy a „Született feleségek” közül. Legalábbis lélekben, hiszen a Story4-en nyomon követheti minden született feleség életét. Amennyiben valamiről mégis lemaradna, ott van Scherlock Holmes, aki segít abban, hogy utólag is minden kiderüljön, s ne maradjon felfedetlen titok még véletlenül sem az Ön számára. Hacsak nem jön közbe pl. egy „Váratlan utazás”, vagy koncert, mert ahhoz még nyomozó sem szükséges, hogy rájöjjön, a Story4-el más, népszerű sorozatokkal, programokkal is kikapcsolhat. 

Film+2

Kriminálisnak tartja, hogy fogalma sincs arról, hol talál egy jó krimit? Inkább csak nézné a drámákat, semhogy ön is drámázna? Közös családi programnak szívesen választana egy izgalmas kalandfilmet? Mindig is csodálta „A vadnyugat fiai”-t? Egy mulatságos vígjátékot nézve képes minden gondját-baját elfeledni? Ha bármelyik állítás igaz Önre, akkor a Film+2-re kapcsolva Ön lubickolhat, „Mint hal a vízben”, hiszen megtalálja számítását. Ha krimi kell, a Film+2-n ezt is lel, mert gyilkosságban Midsomer-ben nincs hiány, de jön Barnaby és Troy, s a gyilkosságok végére jár. Drámából is van elég, de az „Az ítélő” legyen Ön, s ne én. A „Csavargó kutya” a Film+2 csatornán mindig kalandra hív, s a kis beagle a családoknál mindenkit meghódít. S ha Ön a teljes kínálatra vevő, a Film+2-n a western, a vígjáték s az akció is menő. Ezt kínálja a Film+2 csatorna, ezt most már talán csak az „Ember a Holdon” nem tudja. 

National Geographic Channel

Gondolkodj, nyomozz és informálódj a legjobbakkal, akik a National Geographic Channel által házhoz viszik a tudást és a rejtélyek megfejtését! Kutyabaj, ha nem értesz mindent rögtön, hiszen „A csodálatos kutyadoki” megoldást jelent majd négylábon járó állati problémáidra. S ha kedvenced mássága már nem gond többé, akkor jöhetnek más különös különlegességek, az emberi kreativitást dicsőítő nagyszerű építmények. A lakat kulcsa, mely minden titkok nyitója, a te kezedben van, s nem csak a modern létesítmények, de a múltbéli ereklyék - akár „A frigyláda” - zárába is passzol. Az biztos, hogy a tudományos alapokra helyezett ismeretek nem visznek majd az erdőbe, ha csak azért nem, hogy ott elfeledett fajokat kutass fel. S ha már ott vagy, akár a „Földi édenkertben” is érezheted magad egy ideig. Innen az út, az ott történt bűnbeeséskor a világba jövő rossz következtében ugyanis, a katasztrófák és háborúk világához vezet, melynek kutatása és felderítése mind a mai napig az emberi érdeklődés középpontjában áll. A National Geographic ismeretterjesztő és dokumentumfilmjei tabuk nélkül járnak mindezek, valamint még számos érdekes és elgondolkodtató téma nyomában „Mérnöki találékonysággal” megtervezve és kivitelezve a kínálatot. S ha a fentiek alapján úgy döntesz, hogy kézbe veszed a távirányítót és ezzel együtt a dolgok irányítását, a csatorna hivatalos szlogenjét („Nyitottan a világra”) szem előtt tartva járhatsz Te is „Az igazság nyomában”! 

Zone Romantika

Szerelem, gyűlölet, pénz és hatalom utáni vágy. Mi a közös bennük? Természetesen a Zone Romantika. A csatornánál senki sem tudja talán jobban, hogy ez az a négy érzelem, amelyek birtokában a legnagyszerűbb cselekedeteket és a legborzasztóbb tetteket vagyunk képesek véghezvinni. Ezért, ha Ön volt már szerelmes, esetleg most is jár valakivel, gyűlölt már tiszta szívéből, esetleg ismer olyat, akinek pénzéhsége és hatalom utáni étvágya kielégíthetetlen volt, akkor a Zone Romantikán jó helyen jár. Az sem baj, ha fentieket még nem tapasztalta, vagy csak hírből ismeri, hiszen a Zone Romantika filmjei által Ön mély érzelmeket élhet át, gyönyörű tájakon romantikázhat, ármánykodhat, vagy akár bosszút is állhat. A Zone Romantika csatornán sugárzott népszerű latin-amerikai, amerikai sorozatok, vagy akár az európai kontinens olasz telenovellái, mind-mind „Életünk lapjai”, melyekből kiolvashatók vágyaink, álmaink, gyengeségeink, gyarlóságaink. A „Csábítás földjén” nem könnyű önmagunknak maradnunk, s nem csak „Tisztelet kérdés”-e, hogyan viselkedünk. Kóstoljon bele Ön is a „Szenvedélyes ízek”-be, s ha megízlelte a Zone Romantikát, annyira megszereti a csatornát, hogy akár túlzás nélkül is állíthatja majd: „Meghalok érte.”